

برگزار شده توسط : دانشگاه حکیم سبزواری
اولین همایش ملی پارک های ملی و مناطق تحت حفاظت
تاریخ برگزاری : 02 خرداد ماه 1402
نگاهی اجمالی به حکمرانی خصوصی در زیستگاهها و حفاظت از تنوع زیستی
فرشته باقری
یکی از رویکردهای نوین در حفاظت از تنوع زیستی توسعه و گسترش حفاظت خصوصی در کنار سایر روش های حفاظتی(همچون حفاظت مشارکتی) است. امروزه در اقصی نقاط جهان دهها هزار پهنه حفاظت شده با عناوین مختلف وجود دارد، اما همچنان که مناطق تحت حفاظت جوامع بومی- محلی تا همین اواخر ناشناخته باقی مانده بودند، اهمیت مناطق حفاظت شده خصوصی نیز کماکان تا حد زیادی مغفول مانده و به چشم نیامده است. به همین دلیل پیش از این به طور گسترده پژوهش های مدون قابل استنادی در باب حفاظت خصوصی در ایران و نقاط قوت و ضعف آن انجام نشده یا اندک اطلاعاتی از آن موجود است. بنابراین ارزیابی عملکرد این سیستم مدیریت و همچنین مقایسه آن با الگوهای به اجرا در آمده در دنیا و سپس حرکت به سوی بومی سازی متناسب با شرایط موجود در کشور از مهم ترین دلایل اهمیت داشتن انجام مطالعات کتابخانه ای و مروری در کنار پژوهش های تجربی در این باب است. در این مطالعه از انواع روش های مطالعه کتابخانه ای استفاده شده و به مرور منابع جامع و در دسترس درباره انواع مناطق حفاظت شده خصوصی در چند کشور دنیا از جمله استرالیا، کنیا، اسپانیا، چین و برزیل پرداخته شده است. در پایان مقایسه ای میان آنچه در دنیا در باب حفاظت خصوصی رقم خورده و روند شکل گیری این مناطق در ایران انجام شده است. نتیجه این مطالعه نشان داد مناطق حفاظت شده خصوصی در کشورهای مختلف با عناوین متفاوتی شناخته می شوند. دارای تاریخچه، قوانین و مقررات متفاوتی هستند و به طور کلی سازوکار مربوط به آنها در هر کشور تابع سیاست های کلی نهاد حاکمیت مربوطه و مسلما دارای تفاوت هایی با دیگر کشورهاست.
تنوع زیستی ، حفاظت خصوصی، حفاظت مشارکتی ، مناطق حفاظت شده خصوصی
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1402 , نگاهی اجمالی به حکمرانی خصوصی در زیستگاهها و حفاظت از تنوع زیستی , اولین همایش ملی پارک های ملی و مناطق تحت حفاظت

تاریخ برگزاری : 02 خرداد ماه 1402
تماس با ما
خراسان رضوی - سبزوار - توحید شهر- دانشگاه حکیم سبزواری
صندوق پستی 397 - کدپستی: 9617976487
مخابرات دانشگاه : 44410104 051
فکس : 44012607 051
© کلیه حقوق متعلق به دانشگاه حکیم سبزواری میباشد. (همایش نگار نسخه 11.0.0)